ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 20

 

16 квітня 2008 року

15 год. 00 хв.

м. Київ,

вул. Садова, 3а

кім. 416

 

Голова Комітету Омельченко О.О.

за секретаря: Петренко В.М. - голова підкомітету з питань органів виконавчої влади

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Ключковський Ю.Б.,  Черноморов О.М., Трайдук М.Ф., Матвієнко А.С.

Відсутні:  Гордієнко С.В., Пилипишин В.П., Каськів В.В., Подгорний С.П., Льовочкін С.В., Поживанов М.О.

Відповідальні працівники секретаріату: заступник завідувача секретаріату Малюга А.В., головні консультанти секретаріату Комітету Данилюк О.А., Желтова О.М., Корнієнко Т.М., Рибак О.Ф., Юрчук Ю.А., старші консультанти: Дмитрук Л.В., Шкуріна Л.Б., консультант Федоренко Ю.В.

 

Запрошені:

Кеменяш О.М. - народний депутат України;

Ткач В.Д. - заступник Начальника Головного управління державної служби України;

Сухомлин М.О. - голова Кіровоградської обласної ради;

Степанов С.М. - голова Олександрівської районної ради;

Граб В.А. - Керівник Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування;

Слободян В.А. - заступник Начальника управління по боротьбі з організованою злочинністю Державної податкової адміністрації.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

2. Про проект Закону про обов'язкову перевірку відомостей, які подають особи на зайняття виборних посад, посад, призначення або погодження призначення на які здійснюється Верховною Радою України, Президентом України, Кабінетом Міністрів України (р.№2169, н.д. Матвієнко А.С., Бондар О.М., Баранов В.О.)

3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо обмеження термінів перебування народного депутата у складі Верховної Ради та зміни порядку формування виборчих списків) (р.№2093, н.д. Томенко М.В.)

4. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо підвищення відповідальності членів виборчих комісій) (р.№2070, н.д. Кеменяш О.М.)

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про найменування новоутвореного населеного пункту Олександрівського району Кіровоградської області».

6. Про проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про боротьбу з корупцією" (щодо обмежень для державних службовців) (р.№1120, н.д. Мірошниченко Ю.Р.)

7. Про проект Закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо посилення заходів боротьби з корупцією та зі злочинністю у сфері службової діяльності в цілому) (р.№1281, н.д. Олійник С.В.)

8. Про проект Закону про внесення змін та доповнень до деяких Законів України щодо інформування керівниками правоохоронних органів громадськості про стан законності та заходи щодо її зміцнення (р.№1448, н.д. Олійник С.В., Грицак В.М.)

9. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Кодексу адміністративного судочинства України (р.№2213, КМУ, Ю.В. Тимошенко)

10. Різне.

***

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету О.Омельченка про запропонований порядок денний засідання Комітету та пропозиції до нього. Голова Комітету погодився з пропозицією народних депутатів України розглянути лише  три питання порядку денного, а саме:

1.Про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

2.Про проект Постанови Верховної Ради України «Про найменування новоутвореного населеного пункту Олександрівського району Кіровоградської області».

3.Різне.

     УХВАЛИЛИ:

1.Врахувати пропозиції, озвучені Головою Комітету;

2.Затвердити питання порядку денного засідання.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

1.

     СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Ю.Ключковського про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

Доповідач поінформував присутніх про підготовлені документи даного законопроекту, які дозволяють підтримати рішення відповідного підкомітету рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові виборів зазначених сільських та селищних голів на 29 червня 2008 року.

 Голова підкомітету повідомив, що станом на 16 квітня 2008 року для розгляду на засіданні Комітету підготовлено 4 проекти постанов щодо призначення позачергових виборів окремих сільських та селищних голів у зв’язку з достроковим припиненням їх повноважень за таких підстав:

Великолугівського сільського голови (Великолугівська сільська рада Червоноармійського району Житомирської області) – у зв’язку з виходом на пенсію;

Кіровського сільського голови (Кіровська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області) – дострокове припинення повноважень у зв’язку з судовим розслідуванням;

Комишуваського селищного голови (Комишуваська селищна рада Оріхівського району Запорізької області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з судовим вироком;

Серпневського селищного голови (Серпневська селищна рада Тарутинського району Одеської області) - дострокове припинення повноважень у зв’язку з поданою заявою за власним бажанням.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори:

Великолугівського сільського голови (Великолугівська сільська рада Червоноармійського району Житомирської області),

Кіровського сільського голови (Кіровська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області),

Комишуваського селищного голови (Комишуваська селищна рада Оріхівського району Запорізької області),

Серпневського селищного голови (Серпневська селищна рада Тарутинського району Одеської області)

на неділю 29 червня 2008 року, прийнявши відповідні постанови Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання народному депутату України, Першому заступнику Голови Комітету Боднар О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

 

Рішення прийнято.

 

 

 

 

2.

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Ю.Ключковського про проект Постанови Верховної Ради України «Про найменування новоутвореного населеного пункту Олександрівського району Кіровоградської області».

Доповідач поінформував присутніх, що Кіровоградська обласна рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про присвоєння новоутвореному населеному пункту Олександрійського району найменування - селище Лісове. На засідання Комітету були запрошені Сухомлин М.О. - голова Кіровоградської обласної ради та Степанов С.М. - голова Олександрівської районної ради, які просили підтримати клопотання Кіровоградської обласної ради щодо присвоєння новоутвореному населеному пункту Олександрійського району найменування – селище Лісове. Розглянувши за доручення Голови Верховної Ради України відповідне клопотання, підкомітет пропонує Комітету рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Постанови за основу та в цілому.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

    Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про найменування новоутвореного населеного пункту Олександрівського району Кіровоградської області».

   Доручити виступити від Комітету з цього питання Першому заступнику Голови Комітету народному депутату України Боднар О.Б.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

 

Рішення прийнято.

 

3.

 

У розділі “Різне” порядку денного було розглянуто питання:

 

3.1 Про зміну доповідача від Комітету при розгляді у другому читанні на пленарних засіданнях Верховної Ради України проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. № 1312).

3.2 Про доручення Першому заступнику Голови Комітету О.Боднар щодо з’ясування питання про включення в порядок денний пленарних засідань Верховної Ради України проекту Постанови Верховної Ради України про призначення позачергових виборів Мукачівського міського голови (реєстр. №2164).

 

3.1

 

СЛУХАЛИ:  Пропозицію заступника Голови Комітету Ю.Ключковського щодо зміни доповідача від Комітету при розгляді у другому читанні на пленарних засіданнях Верховної Ради України проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. № 1312).

ВИСТУПИЛИ:

Народні депутати України – члени Комітету при обговоренні питання щодо зміни доповідача від Комітету при розгляді у другому читанні на пленарних засіданнях Верховної Ради України проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. № 1312) підтримали пропозицію народного депутата України Ю.Ключковського щодо даної зміни та доручили члену Комітету А.Матвієнку виступити доповідачем від Комітету при розгляді у другому читанні на пленарних засіданнях Верховної Ради України проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. № 1312), а також зобов’язали секретаріат Комітету зафіксувати це доручення у протоколі засідання Комітету. 

 

3.2

 

Голова Комітету О.Омельченко оголосив доручення Першому заступнику Голови Комітету О.Боднар з’ясувати питання щодо включення в порядок денний пленарних засідань Верховної Ради України проекту Постанови Верховної Ради України про призначення позачергових виборів Мукачівського міського голови (реєстр. №2164).

 

 

 

 

 

          Голова Комітету                                              О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

             за секретаря

  голова підкомітету з питань

  органів виконавчої влади                                     В. ПЕТРЕНКО

 

 

 

 

ВИТЯГ

з протоколу №20 засідання

Комітету Верховної Ради України з питань

державного будівництва та місцевого самоврядування

 

16.04.2008                                                                                                       м. Київ

...

3.

 

У розділі “Різне” порядку денного було розглянуто питання:

 

3.1 Про зміну доповідача від Комітету при розгляді у другому читанні на пленарних засіданнях Верховної Ради України проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. № 1312)...

 

3.1

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Ю.Ключковського щодо зміни доповідача від Комітету при розгляді у другому читанні на пленарних засіданнях Верховної Ради України проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. № 1312).

ВИСТУПИЛИ:

Народні депутати України – члени Комітету при обговоренні питання щодо зміни доповідача від Комітету при розгляді у другому читанні на пленарних засіданнях Верховної Ради України проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. № 1312) підтримали пропозицію народного депутата України Ю.Ключковського щодо даної зміни та доручили члену Комітету А.Матвієнку виступити доповідачем від Комітету при розгляді у другому читанні на пленарних засіданнях Верховної Ради України проекту Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. № 1312), а також зобов’язали секретаріат Комітету зафіксувати це доручення у протоколі засідання Комітету. 

 

 

 

              Голова Комітету                                           О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

             за секретаря

  голова підкомітету з питань

  органів виконавчої влади                                        В. ПЕТРЕНКО

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“2 сесія 6 скликання ”

12 березня 2015 14:10
12 березня 2015 14:02
12 березня 2015 13:59
12 березня 2015 13:58
12 березня 2015 13:55
12 березня 2015 13:51
12 березня 2015 13:49
12 березня 2015 13:35
12 березня 2015 13:34
12 березня 2015 13:32